Steinsopp

Steinsopp (Boletus edulis) er en art i slekten Boletus (steinsopper) og tilhører rørsoppfamilien (Boletaceae). Den regnes til våre beste matsopper. Steinsoppene, som er den mest tallrike slekten i rørsoppfamilien, er oppkalt etter den store, tykke stilken, som kan være nesten kuleformet hos unge individer.

Fra Wikipedia:

Steinsopp er lys- til mørkebrun, og blir lett klebrig i fuktige omgivelser. Hattens overflate kan ofte se ut som en stekt brødskorpe. Den har faste, hvitaktige rør som senere får et mer grønnaktig skjær. Rørene kan løsnes lett fra hatten. Stilken er tykk i forhold til hatten – spesielt på bunnen, og den har et hvitt årenett på den øvre delen – et godt kjennetegn. Kjøttet i unge individer er fast; i eldre individer kan det bli løst. Det har en behagelig, nøtteaktig smak og en behagelig lukt. Beklageligvis er soppen ofte angrepet av både dyr og snegler noe som kan ødelegge hele soppen. Soppen har olivenbrune sporer.

Posted in ,

gina

Legg igjen en kommentar